Makyaj Fırçaları Kullanımı Giriş

Makyaj Fırçaları Kullanımı Giriş

Selam!

Bu yazımızda makyaj fırçalarının nasıl kullanıldığı üzerine konuşacağız. Konuyla ilgili değerli yorumların da bizler için çok önemli!

Bildiğin gibi: İyi makyajın sırrı, iyi fırçadır! Bir makyajın kusursuz görünebilmesi ve doğru yapılabilmesi için en az 6 adet makyaj fırçasına ihtiyacın olduğunu da unutmamalısın.

Her makyaj fırçası bambaşka bir göreve hizmet eder: kimi etkileyici bakışlar için gözlere, kimi kullanılan fondötenin homojen şekilde dağıtılabilmesi için yüze, kimi de ışıltına ışıltı katmak için elmacık kemiklerine ve daha fazlası!

1- Fondöten Fırçası: Makyajın temeli olan fondöteni uygulamak için kullanılan bu fırça, likit fondöteni tüm yüze uygulamak ve dağıtmak için kullanılır. Fırçanın kıllarının sık ve uzun olması çok iyi bir kapatıcılık sağlarken, el yordamıyla fondöten sürmek yerine fırça kullanmak fondötenin dokulara çok daha iyi işlemesini sağlar. 

2- Eyeliner Fırçası: Jel eyelinerların fırçaları olabildiğince ince ve sık yapıdadır. Eyeliner fırçalarıyla kirpik diplerine eyelinerı sürebilir ve istenilen şekil verilebilir.

3- Aydınlatıcı Fırçası: Göz altı, elmacık kemikleri ve burun çizgisinde kullanılabilen fırçalar, yelpazeyi andıran görüntüsüyle yatay şekilde tutarak kullanılabilmektedir, bu şekilde yüzde çizgi oluşması engellenmiş olur.

4- Kapatıcı Fırçası: Concealer yani kapatıcı fırçası, özellikle göz altı morluklarını ve küçük cilt kusurlarını kapatmak için kullanılan kapatıcıları yüze düzgün bir şekilde yaymak için kullanılır. Yalnız dikkat etmelisin, göz altı derisinin çok ince olması dolayısıyla yumuşak dokunuşlarla mükemmel sonuçlar elde edebilirsin. Ayrıca gizlediğin bölgeyi en iyi şekilde kapatabilmek için ten renginin bir ton açık rengini tercih edebilirsin.

5- Far Fırçası: Çarpıcı gözler için ilk adım elbette ki farlar! Farları etkileyici kılan ise kuşkusuz fırçalardır. Göz kapaklarına ve kirpik diplerine far uygulamak artık bizimle dünyanın en kolay işi haline gelecek. Farın yoğunluğu ve homojen dağılabilmesinde far fırçasının rolü çok önemlidir. Geniş ve yassı far fırçaları kullanım açısından kolaylık sağlasa da yoğun far makyajı için küçük ve sık kılları bulunan; dumanlı makyaj için ise büyük boy fırçalar tercih edilebilir.

6- Allık Fırçası: Allık seçimi toz, krem ya da likit olabilir, çeşidi kadar allığın uygulanması da bir o kadar önemlidir. Allığı güzel gösteren şey onun uygulanmasıdır ve bunun için allık fırçaları, uygulamanın vazgeçilmez unsurudur. Allık fırçaları: Oval, Açılı ve Kesik Allık Fırçaları olmak üzere çeşitlendirilebilir. Oval fırçalar, allığı daha doğal dağıtırken; kesik fırçalar daha keskin geçişler sağlar. Bununla beraber açılı fırçalar ise kontür etkisi yaratmaktadır.

7- Pudra Frıçası: Yüze pudra uygulamak için büyük veya küçük makyaj fırçaları kullanabilirsiniz. Büyük pudra fırçaları makyajınızı hızlı bitirmeniz ve tüm makyajı birbirine homojen bir şekilde geçiştirmek için kullanılır. Pudra fırçası seçimi yüzün büyüklüğüne göre seçilirse daha kolay kullanım sağlayabilmektedir.

8- Kontür Fırçası: Makyajın sonlarına doğru uygulanacak olan kontür ise yüzün büyüklüğüne göre doğru seçilirse istenilen boyutta hatlara sahip olabilirsin. Elmacık kemikler şekillendirilerek kemik hatlarının takip edilmesi uygun olabilir. 

9-Dudak Fırçası: Dudak fırçası, rujun rengini keskin bir şekilde bulaşmadan uygulamanızı sağlar. Uzun saplı fırçaların kavranması daha kolay olacağından fırça ucu ile mükemmel bir hat çizilebilir. Ruj, dudak fırçası ile uygulandığında daha kusursuz bir renk dağılımı elde ederken kalıcılık da artmış olur. Dudak fırçası ile dudak hattını kontürlemeniz ve içini doldurmanız çok daha kolaydır. 

10- Maske Fırçası: Maskelerinin ömrünü maske fırçaları kullanarak uzatabileceğini biliyor muydun? Genellikle silikon yapılı fırçalar ile maske uygulanabilirken yumuşak kıllı fırçalarla yüze zarar vermeden de maskeni uygulayabilirsin.

11- Kaş Fırçası: Eğimli ve kesik ucu sayesinde, kaş ürününün kaşların çıkış yönünde uygulanmasını kolaylaştırır ve doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar. Düz kılları ile kaş hattı genişletilebilirken hatasız bir şekilde belirginleştirilebilmektedir.

 

 

Etiketler: makyaj-fircalari-kullanimi-giris
Şubat 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR